Praktijk


De praktijk is de kern van de opleiding. Voor de praktijk is het echter belangrijk dat de theoretische kennis aanwezig is en dat je deze kennis kunt toepassen. Daarnaast is het zeer belangrijk om door middel van praktijklessen je verkeersinzicht te verbeteren. De rij-opleidingen beginnen met een proefles. Tijdens de proefles adviseren we je en we kunnen bepalen hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt en wat de kosten hiervan zullen zijn.

Gemiddeld heeft een beginnende leerling 43 uur rijles nodig om het rijbewijs te halen ( volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2021).

 

Machtig jouw rijschool met Digid

Voordat de rijschool je examen kan aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dit doe je via een machtiging die voor jou veel voordelen biedt. Zo ontvang je direct bericht zodra de rijschool het examen voor je heeft gereserveerd of als het examen verschoven is. Daarnaast zijn je adresgegevens direct zichtbaar voor de rijschool in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD en blijft geldig tot je bent geslaagd

 

 
digid no button
 

Theorie


Voor het theorie-examen heb je het volgende nodig;

* Geldig Nederlandse legitimatiebewijs
Je kunt het theorie-examen reserveren via www.cbr.nl

Praktijk


Voor het aanvragen van het praktijkexamen heb je nodig;

* Aanvraag Medische verklaring * Theoriecertificaat
* Geldige Nederlandse legitimatiebewijs


Tussentijdse Toets (T.T.T.)


De Tussentijdse toets wordt door het CBR afgenomen. De toets is als het ware bedoeld om je voor te bereiden op het echte examen. Na afloop van de toets krijg je te horen waar je nog extra aandacht aan moet besteden. De toets heeft nog een voordeel; je kan voor het onderdeel bijzondere verrichtingen vrijstelling krijgen, mits het goed verlopen is. Tevens verhoogt de toets je slagingskans.

2toDrive


Eind 2011 is gestart met het project 2toDrive. Jongeren kunnen op de leeftijd van 16.5 jaar beginnen met rijlessen en ze kunnen vanaf 17  jaar rijexamen doen. Tot hun achttiende  rijden ze onder begeleiding van ouders en kennissen. Uiteraard begeleid je Niro Rijschool door het hele proces tot je  rijbewijs behaald. Voor actuele informatie verwijzen we naar de website van CBR.

Wil je snel starten met je rijopleiding

Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!